Friday

I LOVE MARY KAY


Jika di tanya adakah anda ingin mempunyai kulit yang cantik? Jawapan dari setiap wanita, sudah semestinya hendak kan...betul tak. Ada ke yang akan jawab TAKNAK?? Rasanya takan ada yang jwb camtu.

Actually camna ye setengah2 org kategorikan kulit cantik....jawapannya mesti ada yg jwb nak kulit gebu, putih melepak, licin dan takda jerawat. Tapi bukan senang kita semua nak dptkan kulit cantik, betul tak? Ada yg sanggup melabur beribu2 ringgit sbb nak kulit muka licin. Ada lak taknak keluar byk duit tapi tetap nak cantik.

Bagi yg sanggup keluar byk duit, mereka sanggup pergi ke kaunter2 yg menawarkan harga yang mahal. Kulit mereka akan di test dgn mesin scan kulit, kononnya mereka akan nmpk betapa teruknya kulit mereka, penuh white head. Haneem sendiri pun pernah pergi sebelum mengenali MK. Masa tu for sure nmpk muka, alahai teruknya, lubang2 besar, penuh lak dgn white head. Pas tu apa lagi, teruslah tertarik nak mencuba produk tersebut even harga boleh tahan tu. Tapi pernah tak anda terfikir utk dtg kembali ke kaunter tersebut, utk mencuba mesin scan kulit tersebut setelah menggunakan produk tersebut beberapa bulan. Haneem sendiri pernah pergi selepas 3 bulan.....ingatkan dah tak nmpk lubang2 besar dan white head. Tapi alangkah kecewanya....still sama cam memula masa nak beli produk tersebut. Kenapa haneem terfikir utk mencuba kembali mesin scan tu....sbbnya muka still kusam, kulit tak sekata dan sama aje even dah melabur RM yang agak banyak. Rasa cam sama aje masa student....pakai Eversoft hehehehehe

Pas tu yg tak tahannya, kenapa lah produk2 kaunter yg diaorg kata bagus, mahal tapi still ada di jual di pasar2 mlm. Murah lak tu....klu bagus kenapa ye senang2 org jual yg tiruan, pas tu dilambakkan kat pasar malam & kaki lima......jual harga serendah RM10....aduhhh jatuh standard dah kak oi....silap2 kita beli yg beribu, org ingat beli kat kaki lima.....camna tu??

Bagi wanita pulak yg nak cantik tapi nak beli yg murah even bukanlah murah sangat sbb sabunnya pun dalam range rm45-rm65, pernah tak mereka terfikir camna senang2 aje diaorg keluarkan produk memasing.....bulan ni kuar produk A, bulan depan org lain lak kuarkan produk B. Mereka hidup cam cendawan tumbuh lepas hujan. Haneem pernah sendiri menerima panggilan dari syarikat yang menawarkan ingin tak mempunyai produk sendiri? Pernah tak kita terfikir, camna diaorg senang2 aje keluarkan produk sendiri. Mereka ni ada buat research dan testing ker sebelum di jual pada org ramai. Pas tu macamna kat Majalah Mingguan XXXXXX ada iklan senang2 aje klu nak jadi produk owner, boleh contact ke number sekian sekian.... Aduh senangnya nak jadi pengusaha kecantikan kan....ada aje modal, boleh kuarkan produk sendiri dan jual cam pisang goreng panas.


Ini pengalaman Haneem sendiri ye, bukan org lain, sbb tu ada fakta utk di kongsi bersama.......saya pernah mengunakan produk XXX & XX. Semasa menggunakan XXX kulit saya nampak licin aje. Tapi bila saya keluar waktu lunch, mak aiii punyalah sakit gila bila kena panas matahari. Kulit pulak cam udang kena bakar. Pas tu kulit muka asyik mengelupas aje. Sakitnya Allah ajelah tau terutama masa pakai toner. Masa ni semua kekwn nasihat suruh stop sbb muka cam dah takda kulit. Kalau dah asyik mengelupas mana tidaknya kan. Kemudian saya stop sbb dah tak tahan sakit, nak mkn pun payah nak bukak mulut, kulit asyik mengelupas. Tukar pakai produk XX. Kononnya diaorg kata kulit takan mengelupas cam XXX. Masa saya pakai tu mmg takda kulit mengelupas, tapi kulit saya mula mengeluarkan tompok2 hitam macam kesan terbakar. Kemudian sahabat baik Haneem, Rok mula menukar ke produk MK setelah 10thn dia mengunakan XX dan tompok2 hitam di muka beliau semakin byk dgn byk. Dr situ Haneem pun mencuba Mary Kay dan alhamdulilah takda lah mengelupas lagi kulit ni. Kulit muka pun nmpk sihat dan bersih. Dan yang paling penting takda bahan kimia MERBAHAYA.

Mmg Haneem jual produk ini, mesti org kata sbb tu Haneem akan kata Mary Kay lah paling elok. Haneem dah mencuba berbagai2 produk, dr mahal ke murah. Semua Haneem dah cuba tapi Mary Kay ni mmg lain dari yg lain. I LOVE MARY KAY.

Komen dari customer yg sesuai dgn MK, kulit mereka licin, bersih dan sihat. Mereka sukakan Mary Kay dan tidak dinafikan bukan semua orang sesuai. Ada customer yang mengadu muka mereka naik jerawat, gatal gatal tetapi atas nasihat Haneem supaya mereka teruskan pemakaian sehingga 3 minggu, ini dinamakan healing crisis dan setiap orang adalah berbeza beza. Allhamdulilah kurang sebulan segala healing crisis tersebut hilang. Tapi anda tidak perlu risau sbb anda boleh pulangkan kembali dan wang akan di kembalikan mengikut syarat2 yg ditetapkan oleh Mary Kay. Kalau produk dari kaunter, boleh ker kita pulangkan balik dan mintak duit. Jawabnya terbiar ajelah dlm almari solek tu, tunggu expired buang ajelah......Bagi produk murah pulak......takyah tunggu expired jawabnya buang ajelah dlm tong sampah. Ni Haneem ckp dgn pengalaman sendiri ye. Bukan mereka2 cerita.


Oklah Haneem stop dulu ye.... Nasihat Haneem pada yang dah pakai Mary Kay, teruskan lah....jgnlah stop and merungut harga mahallah......actually sama aje klu pakai cleanser yg harga RM10. Mmg beli RM10 tapi tahan sebulan. Cleanser Mary Kay RM65 tapi tahan 5-6 bulan depends amout pengunaannya. Dan yang paling penting barangnya elok, berkualiti, 100% jaminan, selamat dari hidrokuinon..... Jadi fikir2 kan lah & renung2kan ye